Под слоганом „Дете је дете да га волите и разумете“ наша школаје и ове године започела је Дечју недељу разноврсним и занимљивим активностима.

Просветари су најпре подсетили на право деце да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење жеља, настојања и потенцијала сваког детета.

Први дан Дечје недеље обележен је различитим активностима. Одржана је радионица за прваке „Буквар дечјих права“ на којој су ученици упознати са својим правима и обавезама, уследио је фер-плеј у фудбалу са мешовитим екипама девојчица и дечака, као и креативне радионице „Обогаћеног једносменског рада“ на којима су ученици правили честитке за друга и другарицу и исцртавали срца у знак љубави и пријатељства у дворишту школе. Други дан Дечје недеље, на велику радост деце, протекао је у спортском духу. За ученике нижих разреда организоване су „Игре без граница“, а за ученике виших разреда фер-плеј такмичење у одбојци. Средина седмице посвећена је креативним радионицама за ученике од првог до осмог разреда под називом „Направи и украси фото-рам за своју учионицу“. У трпезарији школе приређена је изложба на којој су се могли видети радови ученика ОЈР. Изложбу су посетили и предшколци ПУ „Милка Диманић“ који похађају издвојено одељење у Шишави. Четврти дан Дечје недеље је предвиђен за вршњачку радионицу Ученичког парламента за ученике од петог до осмог разреда „Здравље у време пандемије“, као и фер-плеј такмичење у кошарци. Дечја недеља биће завршена пригодним програмом поводом Дана школе и пријемом првака у Дечји савез.

Категорије: Новости