РАЗЛИЧИТИМ АКТИВНОСТИМА ОБЕЛЕЖEН ДАН ШКОЛЕ И ДЕЧИЈА НЕДЕЉА
Основна школа „Браћа Миленковић“ у Шишави је низом различитих активности обележила Дечју недељу. Током дешавања поштовале су се све прописане и препоручене мере заштите од коронавируса. Под слоганом „Подељена срећа, два пута је већа“, започело је обележавање уз пригодну добродошлицу за ђаке прваке и улепшавање платоа испред зграде школе. Ученици шестог разреда су овом приликом за прваке извели скеч „Чвргине шале“, а чланови Ученичког парламента првог дана Дечје недеље су започели хуманитарну акцију „Друг другу“. Другог дана, школу су посетили кошаркаши КК „Власотинце“ и деци говорили о значају бављења спортом, а мали репортери школе су искористили су и урадили интервјуе са њима. Ученички парламент угостио је другаре из Ученичког парламента ОШ “8. октобар“. Ученици ове школе учествовали су и на ликовно-литерарном конкурсу „Ђачко срце“, на којем су награђени Никола и Немања Стојановић.
Као и све школе са подручја власотиначке општине и ова школа добила је од локалне самоуправе саднице и ученици су их, уз помоћ својих наставника, засадили у школском дворишту. Изведене су и две радионице, једна под слоганом Дечје недеље а друга под слоганом „Учење није баук“. На њима су учествовали ученици нижих разреда, док су ученици виших разреда учествовали у радионици “Инклузија у школи“. Радионице су организовали школски педагог и чланови Ученичког парламента.
Због епидемиолошке ситуације и мера које су на снази, ове године Дан школе није прослављен као ранијих година. Изостала је традиционална ученичка приредба, као и други програми. Дан школе је обележен ликовном радионицом под називом „Моја школа“ и ПП презентацијом о школи за ученике виших разреда, док су нижи разреди писали поруке мира и солидарности и пуштали балоне.
Категорије: Новости