У организацији Општине Власотинце и туристичке агенције „Бавка турс„ сви ученици 7. разреда из свих школа општине Власотинце, негде око 300 ученика, послато је на бесплатно летовање у Грчку, у Неа Каликратију. Ово је први пут да се тако нешто организује у Власотинцу. Аранжман је трајао 5 ноћења, 6 дана. Ученици су били подељени у 5 смена.
Наша школа била је у 3. Смени, заједно са школом „Свети Сава„ из Гложана и „25.мај„ из Лопушње, у периоду од 16.6.2013. до 21.6.2013. год.
Са ученицима из Шишаве путовала је Гордана Лепојевић, разредни стрешина VII1.   Ђаци су били одушевљени чарима мора, лепотом хотела и квалитетном и укусном храном (сва три оброка спремала је у хотелу такође агенцијa „Бавка турс„)…
Преко дана ученици би се купали у кристално чистој и топлој води, уживали у сунцу под лежаљкама уз пиће, слушали музику, играли фудбал и тенис… Вечери би проводили у главном шеталишту Неа Каликратије, обилазили продавнице, играонице, паркове и кафиће. Свако би пронашао понеки сувенир за себе или своје ближње.
Све похвале за организацију летовања, пре свега Општини Власотинце, потом и агенцији„Бавка турс„!
Да није било овог летовања, већина ученика не би се сусрела са укусом слане воде, мирисом мора, врелином песка на плажи, понеким морским јежом, грчком музиком и грчким језиком, укусом гироса и традиционалних грчких јела… Многи од њих су по први пут осетили чари морских таласа и уживали и у предивној морској води.
Из Грчке су понели потамнео тен, ведро расположење и успомене на феноменалне дане, а , богами, и на понеку летњу симпатију.
Категорије: Новости